CONSTRUMA 2017 – Ott jártunk a FIBARO-val!

2017. április 5-9. között lezajlott a 36. Nemzetközi építőipari szakkiállítás, közismert nevén a CONSTRUMA.

Napjainkban már egy olyan komplex kiállítási csokrot rejt magában a CONSTRUMA, amely nem csak az építőanyagokat vonultatja fel, hanem az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi az építkezéstől kezdve a felújításon át a lakásvásárlásig, kerttervezésig. Ennek köszönhetően különböző érdeklődési körű látogatók is megtalálják azt, amit keresnek, hiszen a kiállítók színes palettája biztosítja számukra az információt.

Az ez évi esemény fő irányvonala a Jövő otthona projekt volt, így a legmodernebb építészeti, gépészeti megoldásokkal találkozhatott az érdeklődő, valamint kiemelt szerepet kapott a zöldenergia és az otthon automatizálási megoldások. Mindezt a legtöbb kiállító frappáns és hasznos módon mutatta be standjaikon.

Hihetetlen kert kompozíciók, futurisztikus lakás belsők és modern kialakítások jellemezték a bemutatott megoldásokat.

A D pavilon, Hungarotherm pavilon Öko City területén találkozhattunk több energiatudatos megoldással. Kiállításra került a napraforgó alakú napelem (Smartflower), megbizonyosodhattunk róla, hogy a tető helyett használt napkollektor a ház tetején biztonságos és eső esetén sem hagyja, hogy átázzon a tető, valamint központi porszívók sokaságát is láthattuk. Többet tudhattunk meg a biomassza felhasználású fűtésekről és a modern fatüzeléses megoldásokról is.

Ebben a csokorban voltunk megtalálhatóak mi is az okosotthon megoldásunkkal. A SMARTme Building Technologies Kft. színeiben a FIBARO megoldásokat képviseljük magyar piacon. A kiállítás ideje alatt is szerettük volna kiemelni az egyik legfontosabb ismérvét a rendszernek, hogy vezetékek nélkül, bontás és rombolás nélkül telepíthető. A központi egység a rendszer agya, így mindenképpen szükségét éreztük mindkét központunk bemutatásának. A standunkra látogatók bővebb információt kaphattak és kézbe is foghatták a modulokat. Közelebbi ismeretségbe kerültek az univerzális érzékelőbe (Motion Sensor), a vízérzékelőt (Flood Sensor) láthatták működésben, a nyitásérzékelővel (Door/Windor sensor) fogadófényt hoztunk létre, és élvezhették a multi room audio adta lehetőségeket a Sonos hangszórónkon keresztül. Aki szerette volna, szerencséjét is kipróbálhatta nálunk, hiszen 3 Button gomb segítségével írtunk egy programot, amit az “itt piros, hol a piros” játék alapjait felhasználva random generálta, hogy melyik gomb alatt van a piros! Ha helyesen eltalálta első nyomásra a játékos a nyerő gombot egy lámpa villant fel, ha a másodikat is a sorban, akkor 2 lámpa és ha egymás után mind a 3-at eltalálta, üdvrivalgás ismerte el a hangszóróból és minden lehetséges fényünk villogott és fényáradatban úszott a standunk. Elismerve a sikeres teljesítményt ajándékkal jutalmaztuk játékosainkat.

Néhány kép ízelítőnek az 5 napból:

  

Kollégáink készséggel álltak rendelkezésre a standnál, minden kérdésre válaszoltak. Ha még maradt kérdés, vagy merült fel új, akkor most is szívesen állunk elébe.

Ha most nem volt alkalmunk találkozni, akkor még a soron következő kiállítások tökéletes alkalmat biztosítanak rá.